Barion Pixel
Az élet biztos pontja: a változás

Figyeld meg a lelked halk, búgó hangját, aki mindig támogatni próbál és végtelenül türelmes. Meg fogja várni azt, amíg helyes elcsendesülésben meg fogsz érkezni a nyugalom állapotába, akármennyi idobe telik is, mivel minden lépés fontos lépés ezen az úton.

írta: Kovácsné Balogh Bea

Hiszem, hogy TE is egy különleges csoda. Sokkal több vagy, mint valaha gondoltad magadról, nekem pedig az a hivatásom, hogy legjobb tudásom szerint támogassalak ennek felismerésében.
Hitelességemet 17.000+ konzultációs alkalom igazolja, a hozzám érkezők bizalmért pedig szívből hálás vagyok. 

Minden ember életében vannak olyan pillanatok, amikor visszatekint és elgondolkozik az eseményeken. Ennek oka lehet valami egyéni élethelyzet vagy társadalmi esemény, az ok most kevésbé fontos. Arra szeretnélek kérni, hogy idézz fel egy ilyen helyzetet vagy ha épp most ilyen életszakaszban vagy, akkor azok alapján hangolódj a következő sorokra. 

Biztos neked is volt már olyan, amikor csak arra vágytál, hogy egy kicsit BIZTONSÁG-ban legyél, tudd, hogy biztosított a jövedelmed, a családod megélhetése, a nyugodt otthon és kicsit megpihenj. Esetleg egy zűrös, kimerítő időszak után arra gondoltál, hogy inkább veszel egy eldugott kis faluban egy házat, megtermeled amire szükség van és minimál életmódra váltva új életet kezdesz? Vagy épp egy kis településről szerettél volna a “lehetőségek városába” költözni? 

Bármelyik is történt meg veled, van létjogosultsága annak, amikor azt érzed: ELEGEM VAN! Először azt hiszed mindenről, hogy szörnyű…
Aztán rájössz lassan, hogy végülis néhány dolgot mégis szeretsz az életedben, és ahogy erre fókuszálsz, akkor veszed észre, hogy sok minden jó és fontos neked. 

Mi a helyzet akkor valójában? Hol a gond? Mi romlott el és mi a megoldás? 

Először is jó ha tudod, hogy az elegem van fázisokat előre lehet jelezni, és ha tudod, hogy mi váltja ki ezt nálad (mint sok más embernél), akkor sokkal kevesebbszer fog előfordulni vagy meg tudod előzni teljesen, mert időben teszel a jól-létedért. 

Az kulcstényezőt a saját hozzáállásodban érdemes keresni. Akkor fogod tudni elkerülni az elegem van helyzeteket, ha megérted az életed ciklikusságát, változatosságát, és a továbbiakban elfogadod, hogy nem csupán pozitív események, valamint habos torta felszolgálásából kell álljanak a mindennapok. 

Az az ember, akinek látszólag tökéletes élete van, közel sem biztos, hogy minden másodpercben a felragyogó boldogság állapotában él. 

Jellemzően két eset lehetséges: 

1, Látszat élete van és a színfalak mögött végtelenül boldogtalan, de ezt magának is rettenetesen fél bevallani. 

2, Jól kezeli az élet változó eseményeit, higgadt tud maradni nehezebb helyzetekben is, természetesen fogadja el az élet boldog perceit, nyugodt marad a vágyaival szemben is, mivel tud várni, és bízik benne, hogy az élet mindig megfelelően időzít. 

Aki boldogtalannak tűnik, az közel sem biztos, hogy valóban boldogtalan!

Elképzelhető, hogy ez csupán számára egy szerep, amivel szeretné megszerezni a környezete minden figyelmét és szeretetét, mert másképp nem tud kapcsolódni az emberekhez. Fél és nem tudja, hogyan nyissa meg a szívét a harmonikus kapcsolatokra. 

Aki valóban boldogtalan legtöbbször nem szól, sokszor a környezete sem tud róla, mivel magába zárja, szégyelli, nem találja a kiutat, szerencsétlennek érzi magát, és még nincs elég ereje, önbizalma segítséget kérni. Ilyen esetben azt javaslom, hogy adj magadnak engedélyt arra, hogy ne legyél jól. Egy kis időre próbáld meg elismerni, hogy valami nincs rendben, mivel ez lesz az első lépés, hogy innen el tudj mozdulni és megláthasd a megoldásokat. 

Felesleges hosszú éveke, egész életen át szenvedni! Lehet másképp is élni! Ebben biztos lehetsz!

Ezek csak kiragadott példák, számtalan egyéb eset lehetséges!

Valamelyikben magadra ismertél?

Szeretnélek megnyugtatni, bármelyik eset is igaz rád, minden rendben van!
Bárhol vagy most, bárhogyan érzed magad, lehetséges olyan életet kialakítani, amire a szíved mélyén vágysz, amit akár magad előtt is rejtegetsz, mert most még nem hiszel a megvalósulásában. 

Az út, ami oda vezet, mindenki számára egyéni és egy hosszabb folyamat. 

Nem tudok olyat ígérni, hogy valami “csoda-módszerrel”, varázslással, csillagüzenettel vagy bármivel ezt egyik napról a másikra meg lehet változtatni. Lehet, hogy van olyan, aki tud ilyet csinálni, de még nem találtam rá, és a témában számos hiteles tanító elmondta már világszerte, hogy a másodpercnyi csillogás, új módszer legtöbbször nem állja ki az idő próbáját. 

Ha te szívesen kísérletezel, akkor kipróbálhatsz ilyen módszereket is, ám ha biztosra akarsz menni, akkor azt javaslom, hogy válaszd a nehezebbik utat. 

Mi a nehezebbik út? 

Az, amikor elkötelezed magad, hogy szembenézel önmagaddal, az életeddel és türelemmel (ez az egyik legfontosabb része lesz a dolognak) megismered saját magad és az élet univerzális törvényeit. Nyugodtan ki merem jelenteni, hogy senkinek sem könnyebb vagy nehezebb a másiknál. Minden embernek lesz olyan dolog ami könnyű és lesz olyan ami nehéz, csupán más-más összetételben kapja meg az élet lehetőségeit. Neked az a fontos, hogy megismerd azt, ami a te életedben működik, ami a te adottságod és lehetőséged, mert biztos vagyok benne, hogy neked is van. 

Addig a pillanatig, ameddig nem ismered meg önmagad, nem fogsz tudni őszinte szeretettel fordulni saját magad felé. 

Legjellemzőbb eset, hogy folyamatosan elvárásokkal bombázod saját magad, és a teljesíthetetlen küldetésed visszaigazolásaként saját magad akadályozod. 

Rendszeresen érzed azt, hogy “már megint nem sikerült”, “ez sem nekem való”, “feleslegesen próbálkozom”…, de közben egy belső hang mégis figyelmeztet…, hogy valami nincs rendben! 

Hiába vannak negatív gondolataid, kell legyen megoldás! 

Ha xy-nak működik az élete és boldog (márpedig biztos van néhány ilyen ember ezen a bolygón), akkor ezt te is meg tudod csinálni!

Akármilyen halkan, finoman szól is, ez a hang soha nem halkul el teljesen, mert a szeretet ereje bármennyire gyengén is pislákol, ki nem alszik soha!

Ha eddig velem tartottál és most is olvasod a sorokat, akkor van egy ragyogó hírem!

Készen állsz felfedezni a megoldást. 

Honnan tudom ennyire biztosan? 

Aki nem áll készen, az már abbahagyta az olvasást, mert blokkolta saját magát. Minden esetben így működik a saját belső énünk. Arra reagálunk, ami számunkra valamiért fontos. 

Ha te most velem vagy, akkor neked ez valamiért fontos. 

Elképzelhető, hogy válaszokat keresel…; megoldást jelenlegi kihívásaidra; változtatni szeretnél, de nem tudod hogy kezdj neki; bizonytalan vagy, de hiszel egy jobb élet lehetőségében; van egy célod és el akarod érni, de fontos, hogy sikerüljön, így elhamarkodott lépések helyett inkább először ismereteket szerzel, információt gyűjtesz a kezdéshez.

Az élet ciklikussága úgy működik, hogy vannak fent és lent időszakok, ám ez nem egyenértékű azzal, hogy időnként jól, máskor rosszul kell érezd magad!

Sokkal inkább jelenti azt, hogy fel kell ismerd az megvalósítás, aktivitás időszakait az életednek, amikor sok erőt igénylő feladatokat kell megoldj. Ilyenkor egyesek azt hiszik, hogy az élet milyen nehéz és teljesíthetetlen. 

Akiben ez a gondolat felmerül és tartósan megmarad, annak érdemes megismernie a saját erőforrásait, mert nem használja őket igazán. Időnként lehetnek nehéz helyzetek, de minden kihíváshoz elegendő erővel rendelkezel vagy képességgel az új tudás megszerzéséhez. 

Másik fontos jelzőpont, amikor pozitív időszak lenne az életedben, élvezni kellene az életet, de nem megy. Nem tudsz kikapcsolni akkor sem, amikor már nem csörög a telefonod, nincs munkaidő, ki vannak fizetve a számlák, … mégis a háttérben aggódsz és feszült vagy. 

Ebben az állapotban a legfontosabb, kiemelt jelentőségű, hogy legyél megértő magaddal. 

Időbe telik, amikor egy megfeszített tempó után megtanulsz-, újra tudsz ellazulni, ráhangolódsz azokra a dolgokra, amik feltöltenek.
Úgy legyél megértő, hogy nem keresel további kifogásokat, hogy miért nem megy.
Egyszerűen jelölj ki apró dolgokat, ezáltal szoktasd rá magad. 

Engedj magadnak egy kellemes fürdőt, hallgass naponta néhány percig kellemes zenét (még nem kell egyből meditációs mesternek lenni, hiszen ők is évekig gyakorolták, mire odáig jutottak), tervezd meg, hogy milyen egészséges ételt eszel ebben a hónapban, és apró lépésekben haladj.
Felesleg megmagyarázni, hogy az egészséges táplálkozás időigényes és drága.
Egyszerűen válasz egy új ételt, fűszert, amit a következő hónapban kipróbálsz és többször fogyasztod (elég egy hónapra előre tervezni). Ha így teszel, akkor már ezzel is jelentősen hozzájárultál a jól-létedhez és elkerülted az újabb teljesíthetetlen elvárást önmagaddal szemben. 

Úgy gondoltad, hogy tanácsadásra, terápiára csak azoknak van szükségük, akik betegek? 

Mi a helyzet, ha azért beszélgetnél valakivel, hogy segítsen megérteni milyen okok vezettek oda, ahol épp most vagy? 

Milyen minták és automatizmusok alapján cselekszel nap mint nap, teljesen automatikusan? 

Mit csinálnál szívesebben: egyedül gondolkoznál az életeseményeiden, rendszeresen, … és ehhez kellő elszántságod, kitartásod is van vagy jól jönne valaki, aki tud segíteni ebben a folyamatban, de nem mond ki helyetted semmit, meghagyja neked a felfedezni valót, önmagad, az életed. Abban segít, hogy rendszert tart, kereteket ad, kérdésekkel segít, mutatja az irányt, hogy milyen módon érdemes ezt megtenni. 

Minden megvalósítható egyedül, tiszteld magad és nyugodtan próbáld meg! 

A segítő szerepe olyan, mint egy katalizátor. Beindít és fenntart folyamatokat, akkor is, amikor egyedül már nem menne. Itt tud igazán értéket teremteni. 

 

Melyik utat választod?
Mi az első lépés amit megteszel?